Hvad er damaskus stål og hvad bruges det til?

Ifølge vores viden blev Damaskus stål skrevet om for første gang 300 år før Kristi fødsel i Indien. Det er beskrevet i skrifter og rester fra byen Damascus, hvor man beskrev fremstillingen af fantastiske våben/sværd med et bølget udseende lavet af det specielle Wootz-stål. Teorien om, at det stammer fra handelsbyen Damaskus i Syrien, støttes af skrifter mna har fundet fra lærde som Al-Kindi og Al-Biruni, der omtaler knivene som “Damascene” og “Damasqui.” Beviset er dog umuligt at fastslå.

Knive af damaskus stål

I dag anvendes råvarer, der er stærkere end Wootz-stål, til at lave knive. Teknikken går ud på at smede knivene af mange tunge og stærke jernlag, som giver styrke og fleksibilitet, hvilket gør det nemmere at skære med kniven. Oftest bliver de bedste knive af damaskus stål smedet af 67 lag stål.
Denne metode giver også en blank finish, der bliver endnu mere tydelig, når kniven først poleres og derefter tæppebombes med syre. Dette skader ikke kniven, men sikrer, at den beholder sit velkendte design og styrke.
Knivenes skarphed er også et resultat af lagene, dermed kan man forvente, at en Damaskus kniv vil være skarp i længere tid end andre typer knive.

Find de bedste knive her:

De bedste kokkeknive til ethvert køkken
Test af brødknive – Her er den bedste brødkniv
Test af urteknive – Den her bør du vælge
Test af knivsæt – Det bedste til dig der vil have det hele
Test af universalknive – Her den bedste!