Hvilke knive skal man have?
Det kan være svært at finde ud af hvad formålet er, med alle de slags knive der findes, og hvad de skal bruges til. Læs med her, og lær om hvornår du skal bruge de forskellige knive.
Kokkekniv:
Den mest alsidige kniv du kan finde. Et must-have for alle til deres køkken. Det mellemlange blad sikrer komfortabel kontrol, samtidig med at det gør kniven smidig til at bruge til madforberedelse med kød, fisk, kylling, grøntsager og hakkeopgaver. En alsidig kniv.
Brødkniv:
Navnets betydning afslører knivens formål i køkkenet og kræver ikke en lang introduktion eller nærmere beskrivelse. Brødkniven er alligevel uundværlig i ethvert køkken. Dens opgave er enkel, men afgørende i hverdagen. Den kan også gøre mere end at skære brød – den er også egnet til at udskære store stykker frugt som ananas eller melon, når de mindre knive ikke kan leve op til opgaven.
Forskærerkniv:
Denne kniv er for kødelskere, der vil gøre lidt ekstra ud af anretningen. Forskæreren har et langt blad for en mere præcis udskæring, der forbedrer dit snit. En simpel, men elegant opgave for stilfuld kniv.
Santuko kokkekniv:
Santuko kniven er en unik kniv, som du muligvis har overset som nødvendig i et køkken, men du tager fejl. Den er kendt for sit store blad, som er ideel til hakkeopgaver og skæring af kød, fisk og grøntsager. Det er en arbejdshest i køkkenet, lignende en kokkekniv, men med fokus på hakkearbejde.
Utility/universalkniv:
Utilitykniven er lige så nødvendig i et køkken som brød- og kokkekniven. Den er meget anvendt både i almindelige og professionelle køkkener. Den er designet til at kunne håndtere de fleste opgaver, som urtekniven har, men også de større opgaver, som kokkekniven håndterer. Navnet afspejler dens alsidighed. Utilitykniven er god til at pille og skrælle samt skære peberfrugter, æbler osv.
Urtekniv:
En lille, men meget anvendelig kniv. Trods sit navn har den mange funktioner, ikke bare til urter, men også til pille-/skrælleopgaver hvor du har den ene hånd fri, f.eks. til skæring pilning af kartofler. En af de mest anvendte knive i sortimentet.